Kedves Látogató!

Barátsággal köszöntöm Tatárszentgyörgy faluközösségének nevében a honlapunkat megnyitó valamennyi kedves látogatót! 
Igazi öröm számomra, hogy falunk vezetőjeként a világ legtávolabbi pontján a képernyője előtt ülő honfitársamat is üdvözölhetem. Modern, felgyorsult világunk egyik hasznos és pozitív eredményeként, vívmányaként értékelem az idő és távolság legyőzését az interneten keresztül. Hiszen ezáltal egyrészt a falusi-tanyasi életforma eljuthat a városban élőkhöz is, s talán meg is szerettetheti a hozzánk ellátogatóval, másrészt a földrajzi távolságok kiiktatásával megvalósíthatóvá vált a gyors személyes kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás. 
A falvakon, tanyákon élőktől ma is áldozatot követelnek a vidék viszontagságos körülményei, hiszen az év bizonyos szakában a sár, majd a homok miatt alig járhatóak a földutak. Az évszázadokon át kialakult józan paraszti gondolkodásmód és tisztesség meglátásom szerint nem foglalja el méltó helyét az értékek között, hiszen a mezőgazdálkodás általános társadalmi „megbecsültsége” nem kedvező.
Azonban bízom benne, hogy túlhajszolt világunkban egyre növekvő megbecsülése lesz a természetközeli életben megedződött, emberi kapcsolatait a belátáson és viszonosságon építő, önmagának és környezetének is távlatos jövőt alakító embernek, aki nem a legyőzendő versenytársat, hanem a közös siker eléréséhez partneri együttműködésre és áldozatra is kész embertársat keresi és találja meg másokban. 
Igyekszünk falunk értékeit erőnkhöz és képességeinkhez mérten, az itt élők erőfeszítéseinek gyümölcseit ezért úgy bemutatni, amelyen keresztül az Ön számára is kiderülhet, hogy Tatárszentgyörgy falujának közössége nem csak az anyagi javak piacán, de az emberség értéktőzsdéjén is helyt akar állni.
Bízom abban, hogy a virtuális falunézésük közben felfedezik településünk számtalan értékét. Megtekintik a Szent Vendel templomot, a Pusztatemplom emlékművet, a Rákóczi-obeliszket, a Strázsa-hegyet, az ősborókást, árvalányhaj mezőinket, madarainkat a gyurgyalagokat, Máriácska kegy- és zarándokhelyünket, a páratlan szépségű Sarlóspuszta Club Hotelt. Megismerkednek a világhírű Mészáros testvérekkel, a Tatárszentgyörgyi Lovasnapokkal és a Tatárszentgyörgyi Stipa Hagyományőrző Egyesülettel, kik tevékenységükkel méltán öregbítik falunk jó hírnevét.
Azonban az Interneten keresztül nem derülhet ki, hogy falunk polgárai kedves, vendégszerető emberek, ezért jó szívvel ajánlom mindenkinek aki teheti, hogy személyesen is ismerje meg településünket, és látogasson el hozzánk! 
Az érdeklődők mellett nagyon sok szeretettel köszöntöm falunk polgárait is, akiknek reményeink szerint segítséget nyújt majd ez a megújuló honlap az ügyintézéshez. Ezentúl lehetővé akarjuk tenni, hogy a szentgyörgyiek nagyobb mértékű betekintést kapjanak az Önkormányzat munkájába, kinyilváníthassák a helyi közügyekről alkotott véleményüket.
Úgy vélem, hogy mindennél fontosabb, hogy az itt lakók szeressék Tatárszentgyörgyöt, szeressenek itt élni, gyermeket nevelni, dolgozni és iskolába járni. Ezért megbízatásom legfontosabb teendői a munkahelyteremtés, a Családok és idősek védelme, a közösségi összetartozás és összefogás erősítése, az oktatás és kultúra támogatása.

Üdvözlet a belépőnek, Béke a kimenőnek!

Ez, vagy hasonló tartalmú felirat olvasható számos kapun Erdélyben, közölve a házigazda legfontosabb kívánságát minden új vendég felé.

A honlap használatához sok örömet kívánva, baráti üdvözlettel:

SZEHOFNER JÓZSEF
polgármester
 

Oldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.